olst wijhe portfolio 1

Klant

Gemeente Olst-Wijhe

Omschrijving

De website van de gemeente Olst-Wijhe was al enige tijd online. In de loop der jaren is de website, en dan met name de homepage, aardig vol geraakt met nieuws, evenementen, links en banners waardoor de bezoeker niet eenvoudig bij zijn informatie terecht kwam. De wens is om de website overzichtelijker en rustiger te maken en het navigeren te vereenvoudigen met als vetrekpunt de vernieuwde huisstijl en de elementen. Daarbij moet de website voldoen aan de wettelijk bepaalde toegankelijkheidseisen.

Wat we hebben gedaan

Samen met de gemeente Olst-Wijhe hebben we onderzoek gedaan naar het bezoekersgedrag op de website en het zoekgedrag op en het verkeer via Google. Daarmee hebben we de informatiebehoefte van de bezoekers in kaart kunnen brengen. Daar hebben we de navigatiestructuur op aangepast en de onderwerpen (diensten) waar het meest behoefte aan is op de homepage ingedeeld als toptaken. Toptaken zijn dus de onderwerpen die voor de bezoekers en binnen de dienstverlening van de gemeente Olst-Wijhe het meest van belang zijn.
We hebben op deze manier een goede tweedeling kunnen maken in taken die betrekking hebben op de dienstverlening van de gemeente en onderdelen als nieuws en evenementen die thuis horen op de website van de toeristische organisatie. Dit zorgt voor een heldere site waar de bezoeker zijn informatie snel en eenvoudig kan vinden.
Het ontwerp van de website sluit aan op de nieuwe huisstijl van de gemeente Olst-Wijhe en met het oog op webtoegankelijkheid en kleurcontrast, is er een aantal kleuren toegevoegd aan het kleurpalet van de huisstijl.

Onderdelen

Onderzoek gebruikersgedrag, functioneel ontwerp, UX design, webdesigen, webtoegankelijkheid

Ga naar de website